به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی ، به نقل از خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمد مشاري - معاون فرهنگي سازمان فرهنگي - هنري شهرداري تهران - در اينباره گفت: به دنبال فراخوان عمومي يونسكو براي انتخاب پايتخت جهاني كتاب در سال 2011 از بين كشورهاي متقاضي، شهرداري تهران نامزدي شهر تهران را به عنوان «پايتخت جهاني كتاب در سال 2011» به يونسكو اعلام كرد.
او افزود: در حال حاضر، ستاد ويژهاي در معاونت فرهنگي سازمان وظيفهي طراحي و تدوين طرح پيشنهادي شهرداري تهران را به عهده دارد و پس از تكميل تا پايان اسفندماه 87 به يونسكو ارائه خواهد شد.
وي همچنين گفت: به منظور بهرهمندي از نظرات كارشناسان، دستاندركار كتاب و كتابخواني براي بررسي موضوع در محورهاي مختلف و ارائهي راهكارهاي عملياتي و جلب نظر و همكاري همهي اقشار و اصناف دستاندركار نشر و حوزهي كتاب و كتابخواني، چهار كارگروه ويژه در اين ستاد تشكيل شده كه در تدوين طرح پيشنهادي با ستاد همكاري ميكنند.
مشاري اسامي اين كارگروهها را آموزش، توزيع، كتابخانهها و مشاركتهاي مردمي عنوان كرد و يادآور شد: تعداد 50 كارشناس خبره از اتحاديهي ناشران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، شهرداري تهران، صنف كتابفروشان و توزيعكنندگان كتاب، هيأتامناي كتابخانههاي كشور، انجمن كتابداري ايران، انجمن خيريهي مدرسهسازان، ادارهي كل ارشاد استان تهران و خانهي كتاب ايران در اين كارگروهها همكاري ميكنند.
به گزارش ايسنا، پيشتر، پس از انتخاب شهر «ليوبلياناي» اسلووني بهعنوان پايتخت جهاني كتاب در سال 2010، در حاليكه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و شوراي اسلامي شهر تهران، كميسيون ملي يونسكو را به عنوان نهاد پيشنهاددهندهي تهران به عنوان پايتخت جهاني كتاب معرفي ميكردند، كميسيون ملي يونسكو، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و شهرداري تهران را به عنوان مسؤولان اين پيشنهاد معرفي ميكرد.
تهران تنها يك بار در اين انتخاب نامزد بوده است، كه با يك رأي به تورين باخت، و ديگر حتی نامزد هم نشد، تا به مرحلهي انتخاب برسد!
تاكنون، مادريد (2001 )، مقدونيه (2002)، دهلي نو (2003)، آنتورپ (2004)، مونترال (2005)، تورين (2006)، بوگوتا ( 2007)، آمستردام (2008)، بيروت (2009) و ليوبليانا (2010) براي اين عنوان انتخاب شدهاند